Manuela Inusa: Álmok csokoládéboltja

A Valerie Lane könyvsorozat második könyve ugyanolyan kedves, bájos, aranyos és szívmelengető, mint a sorozat előbbi könyve. Ez a tipikus romantikus könyv a lehető legjobb kikapcsolódás és szórakozás, ugyanis ez egy olyan olvasmány, ami nem megterhelő, sokkal inkább hozza magával a kellemes és pihentető hatást olvasás közben.

Még annak is érthető és könnyen követhető ez a könyv, aki nem olvasta a sorozat első könyvét, ugyanis mindegyik könyv a baráti társaság egy-egy szereplőjének életét mutatja meg.

Női sorsokon keresztül olyan hétköznapi élettörténetek elevenednek meg, amelyek kikapcsolnak és szórakoztatnak. Öt női főszereplő története kerül középpontba ebben a kötetben, de mivel ez egy több sorozatos kötet, ezért mindegyik kötetben az egyik női sors hangsúlyosabban van kidolgozva, mint a többi szereplő élete.

Fiatal nők története ez, akik barátságról, szeretetről és összetartásról mesélnek. Az egész történetnek van egy kellemes és idillikus hangulata, ahol az álmodozásnak fontos szerepe van.

Az öt barátnő különböző életkorban és életszakaszban egészen más problémákkal küzd. Az életkori különbségek nem taszítják el egymástól a barátnőket, hanem még jobban összekovácsolják őket.

A könyv cselekménye a Valerie Lane utcácskában játszódik, ahol megismerjük ezeket a nőket, akik pont azért találnak egymásra és kötnek szoros barátságot egymással, mert segítik és megértik egymást.

Az öt barátnő különös kapcsolata mindvégig idillikus ebben a könyvben, szoros kötelék fűzi őket egymáshoz.

Az első kötetben Laurie, a teabolttulajdonos életét lehetett megismerni, ezúttal Keira, a csokoládé- és édességbolt tulajdonosának élete kerül középpontba.

Keira élete ugyanúgy tele van néhány nehézséggel és megpróbáltatással, de ő is, akárcsak barátnői egyfajta önismereti úton megy végig, ahol a végén önmagára talál és a történet végén rátalál a boldogság.

Keira története nem csak az ínyencségek, csokoládé különlegességek és édességek miatt érdekes, hanem azokért a kis apró szösszenetekért, amelyek a szeretet, a barátság, a párkapcsolat fontosságáról mesélnek. Még ebben a romantikus és könnyed könyvben is vannak olyan részek, amelyek kissé szomorúak és az élet nehezebb oldalát mutatják meg, de összességében ez egy életvidám és pozitív hangvételű könyv.

Az egész könyv egy idillikus környéket, helyszínt és közösséget mutat meg, amiben az összetartozás és a segítőkészség az élet természetes velejárói.

A teadélutánok, a családi összejövetelek, a baráti beszélgetések és az élet apró örömei miatt lesz élvezhető ez a könyv.

Nagyon szimpatikusak és életvidámak a könyv szereplői, akik történetük által egy kis reménysugarat és fényt gyújtanak ebben a zord és kegyetlen világban.

Egy bögre forró tea, egy különleges édesség, egy őszinte baráti beszélgetés vagy egy pihentető séta, mind olyan egyszerű dolgok, ami miatt értékes és egyedi lehet az élet.

Az élet léleksimogató és könnyed oldalát mutatja meg ez a könyv, ami segít egy olyan világba menekülni, ami távol tartja az olvasótól a szürke hétköznapok monotonitását. 

Az öt legjobb barátnő és az idős hölgy társaságában kellemesen telik el az idő, miközben az olvasó egy aranyos, könnyen feldolgozható olvasmánnyal gazdagszik, amiből ezúttal elmarad a sok dráma és keserűség.

Nem a világot megváltó gondolatok vagy életbölcsességek miatt szerethető egy-egy ilyen olvasmány, hanem azért mert olvasása szórakoztató és kellemes élményt tud nyújtani.

Kellemes érzés elmerülni egy ilyen kívül-belül színes, vidám, örömteli és léleksimogató olvasmányban.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Nem szabad vesztegetni az időt, azt kell tennünk, ami boldoggá tesz.

Álmok csokoládéboltja Book Cover Álmok csokoládéboltja
Manuela Inusa
Kossuth Kiadó
2022
Füles, Kartonált
283