J.D. Barker: A negyedik majom

Roppant izgalmas, vitathatatlanul feszültséggel teli és egyszerűen lenyűgöző ez a krimi-thriller. A legolvasmányosabb könyv, amit az utóbbi időben olvastam. Annyira jól van felépítve, annyira izgalmasak benne a karakterek és olyan bizarr a története, hogy azonnal leköti az olvasó figyelmét.

A trilógia első könyve számomra szinte azonnali függőséget okozott, annyira gyorsan haladtam vele, hogy néha már szó szerint féltem attól, hogy túl hamar a végére fogok érni.

Egyszerűen zseniális ez a könyv! Sok könyvet olvastam már ebben a témában, mindig is közel álltak hozzám a krimi-thrillerek, de ez a könyv kiemelkedik mindegyik közül.

Lényegében egy központi témája van a könyvnek, a gyilkosság és az erőszak, ami mindig csak újabb és újabb tragikus eseményekhez vezet.

A Négy Majom Gyilkos, aki már öt éve rettegésben tartja egy város lakóit, újabb áldozatra csap le. Áldozatai mind olyan fiatal lányok, akiknek családtagjai valamilyen bűncselekményt követtek el, ami miatt egy kegyetlen és ismeretlen sorozatgyilkos brutális módokon megkínozza őket.

A regény másik fontos szereplője Sam Porter, aki a nyomozást vezeti, aki a sorozatgyilkos naplóját olvasva, próbál rájönni a gyilkosságok mögött rejlő személy azonosságára.

Miközben végigolvassuk mi is ezeket a naplóbejegyzéseket, egyre több fény derül a gyilkos kivoltára, izgalmassá válik gyerekkorának története, valamint személyiségének beteges oldala egyszerre rémiszt meg, és bilincsel le.

Ebben a könyvben egyszerre több gyilkosság és cselekményszál találkozik. Ez egy olyan, könyv a könyvben, történet a történetben, ahol a szerző remek fantáziaérzékkel, briliáns cselekményszövéssel vezeti végig olvasóit azon a labirintuson, ahol minden állomás meglepetéseket és nem várt csavarokat tartogat.

Olyan sok minden történik a könyvben, hogy egy percig sem unalmas, sőt kifejezetten sok figyelmet követel meg, ahhoz hogy igazán „ízletes” tudjon lenni ez a horror történet.

Egy különleges élményben volt részem miközben ezt a könyvet olvastam, számomra nagyon érdekes volt ilyen mélységekben és részletekben belelátni egy elmebeteg sorozatgyilkos erőszakos és bizarr lelki és gondolatvilágába.

A két szálon futó esemény nagyon izgalmas. A múltbéli szál alapját a naplóbejegyzések képezik, ahol nem csak a tettes gyerekkorának tragikus és drámai részeit olvashatjuk végig, hanem ott is egy bűncselekmény részesei lehetünk. A jelenbeli szálat a nyomozás teszi ki, ahol a hangsúly a sorozatgyilkoson van, valamint az újabb eltűnt lány megkeresésén.

Bármelyik történetet is olvassuk végig, mindkettő bizarr és hátborzongató. A múltbeli szál valamivel hatásosabb, mivel az egy gyerek szemszögéből van elmesélve, aki már élete kezdetén szembesült az erőszak és a gonoszság legocsmányabb oldalaival. Ezek a részek gyakran gyomorforgatóak, mivel a könyv szerzője nagyon részletesen mesél brutálisan erőszakos cselekedetekről, azzal a céllal, hogy bepillantást adjon olvasóinak a zaklatott és beteg elme legsötétebb bugyraiba.

Sok év után ebből a gyerekből felnőtt lesz, aki az elszenvedett traumák miatt, ugyanazokat a mintákat viszi tovább, sőt egy briliáns elme pontosságával és céltudatosságával választja ki áldozatait. És bármennyire is kemények és brutálisak ezek a bűncselekmények, olvasóként mégis azt érzi az ember, hogy mind többet és többet szeretne megtudni arról, hogy mi vezethet egy embert a szakadék ilyen mélységeibe.

Amennyire hátborzongató ez a regény, pont annyira addiktív is, ugyanis érdekes és izgalmas végigolvasni egy pszichopata beteges elméjének működését, és nem feltétlenül a horror részek miatt, hanem azok a részek miatt, ahol az intelligencia és a traumatikus élmények egy olyan láncsorozatot indítanak el, ahol a következmények már szinte megállíthatatlanok.

Számomra egyértelmű, hogy ez minden idők egyik legizgalmasabb krimi-thriller könyve, és én még csak az elején járok, mert két könyv még hátra van ebből a sorozatból.

Bárcsak minden megírt könyv ennyire izgalmas, olvasmányos és magas színvonalú lenne. Szerintem egy ilyen könyv bármilyen olvasó figyelmét le tudja kötni, és az ilyen könyvek miatt érzi egy könyvmoly azt, hogy mennyire más az a világ ahol a szavak és a mondatok teljesen más értelmet kapnak, mint a valóságban.

Felejthetetlen élményt okozott számomra ez a könyv, kimagasló és kiemelkedő olvasmány, amit sosem fogok elfelejteni!

Kedvenc idézetem a könyvből:

Ne hagyd abba az olvasást!

A negyedik majom Book Cover A negyedik majom
J.D. Barker
Agave Könyvek Kiadó Kft.
2018
Füles, Kartonált
405