Kővágó Sára: Hegek

A könyv címe és fülszövege alapján valamiért egy ennél mélyebb könyvre számítottam. Azt gondoltam és reméltem, hogy a bántalmazás megannyi formájáról fogok olvasni, valamint arról, hogy hogyan lehet kimenekülni egy bántalmazó kapcsolatból.

Tetszett a könyv felépítése, sok izgalmas rész volt benne, viszont számomra annyira komoly volt a téma, hogy ezt sehogyan sem tudtam összeegyeztetni azzal az erotikus szenvedélyes vonallal, ami végigkísérte ezt a történetet. Számomra ez zavaró tény volt, nem éreztem odaillőnek, mert úgy gondolom, hogy aki évekig egy ilyen mélyen toxikus és bántalmazó kapcsolatban él, az valahogy nehezen tud utána bárkiben is megbízni és ennyire hamar kitárulkozni egy idegen férfi előtt.

A könyv főszereplője Lucía Zane, aki egy dúsgazdag üzletember mellett egy fényűző életét él. Látszatra mindene megvan ebben a házasságban, de az aranykalitkának magas az ára. Lucía férje napi szinten kegyetlenül bánik vele, megalázva őt szavakkal és tettekkel. A mindennapi erőszakból és kegyetlenségből Lucía csak egy utat lát ki, a menekülés útját.

Tervei azonban hamar romba dőlnek, ugyanis megjelenik egy titokzatos férfi, aki szintén megannyi sebet és heget hordoz testében és lelkében. Így a menekülés helyett hirtelen az életben maradás lesz a tét, valamint annak kiderítése, hogy ki is lehet ez a titokzatos férfi, aki fogva tartja őt, ugyanakkor védelmezi is.

Innentől kezdve elindul egyfajta nyomozás ebben a kötetben, mindaddig míg a szálak szépen összeérnek és a rossz elnyeri büntetését, a jó pedig győzedelmeskedik.

Rejtélyek, titkok, árulások és múltbeli bűncselekmények során jutunk el odáig a könyvben, hogy az évekig tartó fogság és kínzás után, végre helyet kapjon a szabadság és a szerelem.

Nagyon fontosnak tartom az olyan könyveket, amelyek a nők elleni erőszakról írnak, mert szerintem erről a témáról sosem lehet eleget beszélni. Ez ebben a könyvben meg is valósul, ugyanis Lucía szemszögén keresztül egy diszfunkcionális családról, egy bántalmazó férjről és egy erőszakkal teli házasságról olvashatunk. A szenvedés és a kiszolgáltatottság érzése mélyen jelen van ebben a könyvben, megmutatva azt, hogy sokan sajnos a szeretet alatt irányítást, megalázást, manipulációt és kihasználást értenek.

Lucía bátorsága és elszántsága erőt adhat minden olyan nőnek, aki hasonló helyzetben van, története az újrakezdés és a szabadság felszabadító erejéről szól.

Női és férfi szemszögön keresztül lelki és testi bántalmazásról lehet olvasni ebben a könyvben. A hegek hozzák őket össze, ez ad nekik esélyt egy új szerelem megtapasztalására, valamint a múltbeli sebek gyógyítására.

A lelki terror és a családon belüli bántalmazás körül forog minden ebben a könyvben. Ezeket a komor részeket váltják fel időnként a megható romantikus vagy éppen szenvedélyesen erotikus részek.

A stílusjegyek vegyítése nekem nem annyira volt kedvemre való. Nagyon szeretem az ilyen komoly hangvételű könyveket és a téma komolysága miatt nem tudok a szenvedélyes részekre figyelni, mert nem érzem őket odaillőknek.

Ez a könyv egyszerre volt egy romantikus történet, egy erotikus regény, egy krimi és egy thriller. Sok érzelem, csavar és izgalmas rész van benne, de engem valamiért nem tudott teljes mértékben meggyőzni.

Egy könyv a bántalmazásról és az árulásról, a bűnről és a megbocsátásról, a hegek és a sebek gyógyításáról, valamint a szerelem mindent elsöprő erejéről.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A bizalom törékeny. Csak úgy tarthatjuk fent, ha kölcsönösen nyitunk egymás felé, ha mindketten egyformán beengedjük a másikat.

Hegek Book Cover Hegek
Kővágó Sára
Newline Kiadó
2023
Puhatáblás, Ragasztókötött
390