Edith Eva Eger: Az ajándék

Miután elolvastam Dr. Eger A döntés című könyvét, úgy gondoltam ennél jobbat, ennél többet senki sem tud elmondani a nagybetűs életről.

Dr. Eger legújabb könyvével, teljesen a szívembe talált és egy olyan remekműt alkotott meg, ami nem is arról szól, hogy milyen önsegítő és önfejlesztő bölcsességeket olvasunk ki belőle, hanem arról, hogy mennyire tudjuk ezeket a tanácsokat magunkévá tenni.

Méltó folytatása, bővítése és elmélyítése A döntésnek. Egy olyan könyv ez, ami jóval rövidebb, de ugyanolyan lényegre törő és szókimondó.

Enyhén humoros, mégis végig hihetetlenül őszinte és kitárulkozó hangulata a könyvnek, szerintem az idei év legjobb könyvévé teszi. Bárki is olvassa, forgatja ezt a könyvet, biztosan érezni fogja azt a fajta életigenlést, amiről szerintem Dr. Eger tud a leghitelesebben beszélni.

Hatása és letaglózó üzenete már a legelső oldalakon érezhető, mert a szerző személyes történetei egyből beszippantanak. Ezeket a történeteket egészítik ki pácienseinek történetei, akik kézzel foghatóan szemléltetnek egy-egy problémás élethelyzetet.

A könyv rövid kis fejezetekből áll, minden fejezet egy-egy életleckét ad olvasóinak kezébe, kiemelve a fontosabb gondolatokat. A fejezeteket rövid, egyszerű és gyakorlatias feladatsorok követnek, amiknek elvégzéséhez gyakran csak egy papír és egy toll szükséges.

Ez egy páratlan, csodás és egyedi remekmű, ami nem egy „egyszerolvasós” könyv, hanem egy olyan útikalauz, ami végigkísérheti a mindennapjainkat, mert tele van olyan életmentő leckékkel, amelyek sokat segíthetnek gyerekkori traumák, felnőttkori döntések vagy bármilyen élethelyzetek feldolgozásában, amikor az embernek egy kis segítségre vagy támogatásra lenne szüksége.

Ez a könyv felrázza és felébreszti olvasóját, bár szívet szaggató történetekkel van tele, mégis sugárzik belőle a remény és a hit. Nem csak elgondolkodtat, hanem aktív cselekvésre is sarkall, válaszút elé állítja ez embert.

Nincs ebben a könyvben semmi hatásvadász hangulat vagy túlzás, csak maga az élet, ami tele van rengeteg szennyel, de Dr. Eger példájából tanulva, a döntés a mi kezünkben van, hogy a szépet vagy a mocskot választjuk.

Ez a pozitív életszemlélet amiről Dr. Eger beszél, hosszú évek munkája, ami nem egy varázsszer, hanem egy fájdalmas, de eredményes munka eredménye.

Hatalmas ajándék, egy ilyen könyvet elolvasni, ami által az ember valahogy átértékeli az életét és önmagát.

Számomra ez a könyv olyan volt, mintha most ért volna igazán célba az írónő, mintha minden tanulság, minden életbölcsesség, most kapna igazán értelmet.

Nem arról szól ez a könyv, hogy érzelgős válaszokat kapjunk az élet nagy kérdéseire, hanem arról, hogy egy olyan útravaló legyen a kezünkben, amit bármikor fel tudunk lapozni és meríteni tudunk belőle.

Ez a könyv egy olyan alkotás, ami önmagában is megállja a helyét, de szerintem A döntéssel együtt egy olyan összhangot alkot, ami útmutató lehet az élet rögös útjain.

Ez az ajándék, ami könyv formájában áll előttünk, olyan életleckéket tartalmaz, amik segítenek megérteni, hogy a megpróbáltatás, a gyász, a fájdalom, a veszteség, a tragédia, mind-mind ajándékok tudnak lenni, ha ezeket megéljük, tanulunk belőlük, fejlődünk általuk, utána pedig elengedjük mindazt, ami már nem szolgálja boldogságunkat.

Maga az ÉLET a legnagyobb ajándék, amihez mindenkinek joga van, és szabadon dönthet arról, hogy a szeretet vagy a gyűlölet útját választja.

A legbátorítóbb, legösszetettebb és legmeghittebb útmutató kézikönyv, ami túl a gondolatébresztő részeken, a szabadságvággyal és az életigenléssel ajándékozza meg olvasóit, bátorító és segítő hangnemben.

Kedvenc idézetem a könyvből:

 Az élet – még az elkerülhetetlen traumájával, fájdalmával, gyászával és szenvedésével és a halállal együtt is – ajándék.

Az ajándék Book Cover Az ajándék
Edith Eva Eger
Libri Könyvkiadó Kft.
2020
Füles, Kartonált
195