Gabrielle Zevin: Egy ​könyvmoly regényes élete

Egy vicces, gyengéd és lágy történet, ami az olvasás és a könyvek szeretetéről szól. Lelkes és elkötelezett olvasóként szinte lehetetlen nem szeretni egy olyan könyvet, aminek már címe és fülszövege is egyből megszólít.

A könyv főszereplője egy megözvegyült, kiégett és életunt könyvesboltos, aki magányában és egyhangú életében lassan már a könyvei között is alig talál vigaszra és menedékre. Azonban az élet még az elolvasott regényeinek a cselekményét is felülírja, ugyanis hirtelen egy árva kislány kerül az életébe, valamint egy új barátság, amiből idővel talán szerelem is lesz.

Ebből a mogorva és kedvtelen férfiból hirtelen egy életigenlő és motivált férfi lesz, aki elkezd nem csak más szemmel nézni a világra, de közben megtanul őszintén és odaadóan szeretni és másokról gondoskodni.

Ez a humoros, varázslatos és bájos kis könyvecske a könyvek előtt tiszteleg, arról a világról mesél, amibe ha egyszer belépünk, többé már sosem akarunk könyvek nélkül élni.

Ez a könyv egy életérzést, egy hangulatot és egy olyan elkötelezettséget ad át, amit úgy igazán csak a könyvmolyok ismernek és értenek meg.

Azok, akik jártasak a könyvek világában, akiknek a könyv mindig is menedéket jelentett és minden élethelyzetről egy-egy könyv jut eszükbe, azok ebben a kis kötetben önmagukra fognak lelni.

Aranyos és bájos kis történetével egyszerre szórakoztat és kapcsol ki, közben pedig megmutatja azt, hogy milyen sok élethelyzetben segíthet egy-egy könyv.

Hol vicces, hol keserédes, hol pedig eltúlzott kis történeteken keresztül ez a regény nem csak az olvasás, mint szórakozás, hanem mint fejlődési lehetőség fontosságáról is szól.

Megannyi irodalmi utalás, idézet és könyvcím itatja át ezt a könyvet, amiben minden lelkes olvasó önmagára fog találni.

Egy szívbemarkoló és megható történet arról, hogy bármennyire is izgalmas a regények világa, a való világban még ennél is izgalmasabb és kalandosabb események várnak az emberre.

Egy könyvesboltos életén keresztül nem csak a könyvek világáról olvashatunk ebben a könyvben, hanem a szeretet, a család és az emberség fontosságáról.

Könyvmolyoknak ez egy kihagyhatatlan történet, ugyanis minden oldala a könyvek szeretetéről szól. Átitatja a könyvesbolt illata, a könyvek szeretete, az élet kiszámíthatatlansága, valamint az emberi kapcsolatok fontossága.

Hasznos gondolatok, érzelemdús történetek, megható életszösszenetek, mindez egy olyan könyvben, ahol minden a könyvekről szól.

Kedvenc idézetem a könyvből:

(…) pontosan akkor kell találkoznunk egyes történetekkel, amikor megérett rá az életünk.

Egy ​könyvmoly regényes élete Book Cover Egy ​könyvmoly regényes élete
Gabrielle Zevin
Magnólia Kiadó
2023
Füles, Kartonált
229