Guillaume Musso: A brooklyni lány

Musso könyveit olvasni, minden alkalommal felüdülést, kikapcsolódást és szórakozást jelent. Az ő regényeiben megvan minden, ami szükséges ahhoz, hogy az olvasás ne csak kellemes időtöltés legyen, hanem egy olyan tevékenység, ami által fejlődhetünk és többet is megtudhatunk a világról, az emberekről és önmagunkról.

Musso könyveit legtöbbször egy pörgős, dinamikus, misztikus világ és cselekmény jellemzi. Ennél a könyvnél a misztikum elmaradt, viszont annál érdekesebb a regény romantikus és izgalmas cselekménye.

Bár most elmaradt a misztikus szál ebben a könyvben, de helyette megint betekintést kaptunk abba, hogy milyen egy író világa, hogyan épülnek fel regényei és mennyire tudja a valóságot a fikciótól elválasztani.

Ennek a regénynek egy író a főszereplője, aki rejtélyes módokon néhány nappal az esküvő előtt, elveszíti menyasszonyát, vagyis minden nyom nélkül eltűnik a szeretett nő.

Ez a cselekményszál indítja be a nyomozást a regényben, ami által két szálon futnak az események. A nyomozás során nem csak az eltűnt nő múltjának titkai és rejtélyei derülnek ki, hanem egy másik krimi szál is érdekessé válik, aminek köze van az eltűnt nő életéhez.

De Mussotól már megszokott az, hogy a regény története sosem az, aminek elsőre látszik, ezért ebben a krimiben is rengeteg meglepetés és nem várt fordulat van.

Nagyon érdekes az ahogyan Musso lépésről lésésre adagolja az információkat, ami által megismerjük az eltünt nő életét, közben pedig párhuzamosan ezzel egy rendőr életének a rejtélyei is napfényre kerülnek.

Mint mindig, a thriller végén várható még egy utolsó csattanó, ami egyfelől nagyon szépen lekerekíti az egész cselekményt, másfelől pedig az utolsó pillanatokig fenttartja az olvasó figyelmét.

A hamisíthatatlan és utánozhatatlan Musso élmény ebben a könyvben is jelen van, ugyanis a regény olvasmányos és gördülékeny stílusa lehetővé teszi azt, hogy nagyon gyorsan és könnyedén haladjon az ember a könyv olvasásával, ugyanakkor emiatt függőséget is okoz, mert minden egyes fejezet úgy ér véget, hogy szinte lehetetlen letenni a könyvet, mindaddig míg a végére nem ér az ember.

Nagyon alapos és részletgazdag leírásokon keresztül, valamint több szereplő bemutatásával érünk el odáig, hogy megértsük mennyire összetett ez a regény.

Musso beleviszi a politikát, a szülői szerepet, a gyereknevelést, a bántalmazást és még megannyi fontos témát ebbe a regénybe, de mindenből csak épp annyit, hogy az érthetőbbé és élvezetessé tegye ezt a thrillert.

Musso regényeit lehet nagyon szeretni vagy egyáltalán nem szeretni, de úgy gondolom, hogy ő nagy mestere az izgalmas, csavaros és kalandos történeteknek.

Nagyon jól ismeri az emberi elme és lélek működését, ezért élvezetes olvasni szereplőinek lelki világát, ugyanakkor az illúziókeltés és a megtévesztés által, a könyv végén sosem azt kapjuk, amire a könyv elején számítunk, hanem egy ennél is élvezetesebb olvasásélményt.

Krimi és thriller műfaj kedvelőknek mindenképp ajánlott elolvasni ezt a könyvet, aminek cselekménye nagyon izgalmas és érdekes, szereplői nagyon jól fel vannak építve, a könyv vége epdig méltó befejezése ennek a nyomozós történetnek.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Bárki életében előfordulhat, hogy összeomlik: az érzelmek égő gyufaszálként lobbannak fel egy kiszáradt erdő közepén. Tűzvész, amely mindent feléget, amit biztosnak hittünk. Megsemmisülünk vagy újjászületünk általa.

A brooklyni lány Book Cover A brooklyni lány
Guillaume Musso
Park Könyvkiadó Kft.
2022
Kartonált
348