Karen Swan: Karácsony Tiffanynál

Ez a karácsonyi és télies hangulatot árasztó könyvborító egy bájos, kedves és ízig-vérig romantikus történetet foglal magába. Bár a könyv címe és borítója nagyon erősen karácsonyi hangulatot sugall, a könyvben azért nem annyira hangsúlyos a karácsony, sokkal inkább egy fizikai és lelki utazás különböző állomásai kerülnek középpontba.

Ez a könyv egyszerre szól a barátságról, egy házasság kudarcáról, az élet kihívásairól, valamint egy új szerelem kezdetéről.

A könyv főszereplője Cassie, aki nagyon fiatalon férjhez megy, de a tizedik házassági évfordulóján élete teljesen megváltozik és ez a váratlan fordulat, új és nehéz döntések elé állítja a fiatal lányt.

Barátnői mentik ki őt ebből a nehéz helyzetből, akik egy éven keresztül a világ három kölünböző pontján, New Yorkban, Párizsban és Londonban, segítséget és támaszt nyújtanak neki.

Ez az utazás egyfajta önismereti és önfejlesztő úttá válik, aminek során Cassie új emberekkel ismerkedik meg, új képességekre tesz szert, valamint megtalálja saját hangját és útját.

Minden egyes megálló, vagyis nagyváros, ami feltűnik ebben a könyvben, bemutatja a város tipikus jellegzetességeit, valamint azt az évszakot, ami épp akkor aktuális, amikor Cassie ott tartózkodik.

Cassie könnyedén és humorral veszi ezeket az új kihívásokat és akadályokat, és megpróbálja mindegyikből a legjobbat kihozni.

A könyv igazi báját azok a pillanatok adják, amikor Cassie váratlan helyzetekbe keveredik és ezeket mindig sajátos módszerekkel oldja meg.

Hatalmas kontraszt van a három nagyváros között ebben a romantikus regényben, mindegyikben történik valami érdekesség vagy izgalmas kaland, de ezt a humoros és kedves hangulatot, sajnos a párizsi résznél egy nagyon komor esemény megszakítja, ami szerintem egyáltalán nem egy ilyen romantikus műfajú könyvbe való. Ez az esemény csak mint mellékszál jelenik meg a könyvben, de nagyon zavaró, mert túl komoly ez a téma ahhoz, hogy csak úgy félvállról legyen véve.

Szerencsére ezek után fordul egyet a regény cselekménye és az utolsó állomáson, Londonban éri el a könyv cselekménye az igazi tetőfokát.

Mindhárom állomást összekötik Henry listái, amiket Cassie egyik legjobb barátnője testvérétől kap és amelyek izgalmassá teszik ezt az utazást.

Ezek a mókás, játékos és kalandos tevékenységek érdekessé teszik Cassie utazásait és ezzel együtt elindítanak egy romantikus szálat a regényben.

Mindegyik szereplő hozzátesz valamit Cassie kalandos utazásához, közben pedig velük együtt bonyolódik a könyv cselekménye, ami a végén egy happy end-el ér véget.

A barátnők közötti dinamika, a humoros és játékos párbeszédek, az izgalmas helyszínek és a szerelmi vonal miatt, ez egy könnyed és szórakoztató olvasmány.

Ez egy igazi csajos könyv, ami főleg nők és fiatal lányok tetszését tudja elnyerni, mert tele van túlfűtött érzelmekkel és szerethető karakterekkel.

Négy különböző női sorsot lehet végigkísérni ebben a könyvben, valamint egy mély és őszinte női barátságot, amiben mindegyik lány különböző életet képvisel, de közös bennük az élet szeretete.

Ez a humoros és kalandos romantikus regény, játékos utalásokon és kedves kis üzeneteken keresztül az emberi kapcsolatok fontosságáról ír. Cassie történetén keresztül az újrakezdésről és az új utak izgalmáról lehet olvasni, valamint arról, hogy néha túl könnyedén elmegyünk az igazán értékes dolgok mellett, pedig a baráti kapcsolatok és család jelentik a legnagyobb támaszt az életben.

Helyenként egy-egy mélyebb üzenet is helyet kap ebben a könyvben, de főleg szórakozás és kikapcsolódás szempontjából lehet érdekes és izgalmas ez a könyv.

Kedvenc idézetem a könyvből:

(…) ha van valami, amit itt meg kell tanulnod, az, hogy ne rágódj azon, mit gondolnak mások.

Karácsony Tiffanynál Book Cover Karácsony Tiffanynál
Karen Swan
21. Század Kiadó
2021
Puhatáblás
536