Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Egy egyszerre szívszaggató és felemelő romantikus olvasmány, ami csordultig tele van érzelmekkel, fájdalommal és szenvedéssel. De van benne remény, hit és újrakezdés, ahol a szomorúságot és a kilátástalanságot a boldogság és az öröm váltja fel.

Hogyan fér meg a fájdalom és a szeretet egymás mellett? Hogyan lehet bántani azt, akit a világon a legjobban szeretünk? Hogyan bocsátható meg az elszenvedett fájdalom? Van-e kiút egy erőszakos és bántalmazó kapcsolatból?

Olyan kérdések ezek, amelyekre a könyv szerzője úgy keresi a válaszokat, hogy nem csak egy fikciót mesél el, hanem a sorok között saját történetéből is merítkezik.

Ennek a könyvnek Lily a főszereplője, aki egy sikeres és beteljesült életét él egyetemi tanulmányai után. Saját vállalkozást vezet, megvalósítja álmait és már csak az igaz szerelem hiányzik az életéből.

Ryle, a sikeres és sármos idegsebész mellett talál rá az igaz szerelemre, de a határtalan szerelem és boldogság mögött, azért egy idő után gondok kerülnek a felszínre, amelyek súlyos tettekhez vezetnek el.

Lily bármennyire is ragaszkodik ehhez a jóképű és sikeres orvoshoz, egy véletlen találkozás során, újra szembe találja magát fiatalkori első szerelmével, Atlassal, akit azóta sem feledett, sőt naplójában folyamatosan róla írt az elmúlt években.

Ebben a szerelmi háromszögben Lily két férfi közé kerül, akik közül nehezen tud választani, mert mindegyikhez erős érzelmi szál köti. Ezáltal bonyolult lelki vívódások során jut el odáig, hogy egy olyan döntést hozzon meg, ami egész életére kihat majd.

Ebben az útkeresésben benne van egy fiatal felnőtt nő identitáskeresése, a boldogság utáni vágy, valamint egy olyan szerelmi történet, ami tele van akadályokkal.

De nem csak romantikus részek vannak ebben a könyvben, hanem fájdalmas és embert próbáló jelenetek, amelyek egy folyamatos őrlődést és harcot eredményeznek a remény és a kétségbeesés között.

Ebben a személyes hangvételű regényben a családon belüli erőszakról, pontosabban a nők ellen elkövetett erőszakról lehet olvasni, valamint arról a lelki megpróbáltatásról, amit ezek a nők és anyák éveken keresztül elszenvednek.

Nagyon életszagú ez a könyv, ugyanis a hétköznapokból merítkezik, megmutatva az élet kevésbé szép oldalait is. Erőszak, lelki kizsákmányolás, fájdalom, bűntudat és kilátástalanság egy olyan szerelmi történetben, ahol a szerelem többet árt és vesz el, mint amennyit ad.

Amennyire nyers, valós és életszerű ez a történet, pont annyira magával ragadó is. Két párhuzamos érzelemdús szerelmi történet, ami a szeretet nem csak szép, de kegyetlen oldalát is megmutatja.

Érzelmek lavinája zúdul az olvasóra miközben elolvassa ezt a szívszorító történetet, amiben az élet nem csak fekete-fehér oldalát lehet megtapasztalni.

Az érzelmi hullámvasút, amit megél az olvasó miközben végigköveti Lily útkeresését, sokat megmutat abból, hogy mennyi mindent képes elbírni egy ember és mennyire károsan értelmezik egyesek a szeretet fogalmát.

Szerelmi köntösbe bújtatott súlyos és nehéz témák, amelyek elgondolkodtatnak és könnyeket csalnak az olvasó szemébe, miközben magáról a nagybetűs életről olvasunk.

Fájdalom, szenvedés, veszteség és kétségbeesés során születik meg egy olyan szerelmi történet, ami képes a bántalmazáson és az erőszakon túllépni és egy új életet kezdeni.

Kedvenc idézetem a könyvből:

Mindenki követ el hibákat. Az ember jellemét nem a hibái határozzák meg, hanem az, hogy tanul-e ezekből a hibákból, vagy csak kifogásokat keres rájuk.

It Ends with Us – Velünk véget ér Book Cover It Ends with Us – Velünk véget ér
Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2017
Puhatáblás, Ragasztókötött
421