Jennifer Probst: Egy nyár Itáliában

Könnyed, laza és szórakoztató olvasmány, ami egy olyan nyári kalandot mutat be, amiben a női sors kerül középpontba. Egy amerikai család olaszországi utazása kerül elmesélésre ebben a regényben, ami sok kalandot, izgalmas történeteket és csodálatos helyszíneket hoz magával.

Ez a romantikus regény családregényként is megállja a helyét, ugyanis három generáció történetén keresztül családi titkok, hagyományok és örökségek kapnak fontos szerepet.

A könyv címe nem árul zsákbamacskát, ugyanis egy olyan utazás és nyári kaland kap ebben a könyvben fontos szerepet, ami nem csak egy bizonyos olasz városban játszódik, hanem Olaszország fontosabb és kiemelkedőbb városai és látványosságai szolgálnak helyszínekként.

Ez az olaszországi körutazás összehozza egy család nagymamáját, annak lányát és unokáját. Olvasás közben a csodálatos olasz helyszínek elevenednek meg a könyv lapjain, híres nevezetességek és ínycsiklandó olasz életek ejtenek rabul. Az olasz helyszín tökéletes háttere a Ferrari család utazásának, akiknek tagjai mind olyan lelki sebeket hordoznak magukban, amire az enyhülést és a gyógyulást Olaszországban remélik megtalálni.

Sophie, a nagymama idős korban egy komolyabb betegséggel küzd, amit titkol lánya és unokája előtt, de ez mégsem veszi el tőle életkedvét és kalandvágyát.

Francesca, Sophie lánya, egy munkamániás, aki karrierje megszállotjaként alig talál némi szabadidőt önmagára és lányára.

Francesca függetlensége és sikeressége egy olyan anya-lánya kapcsolathoz vezet, amiben lánya, Allegra, teljesen elhanyagolva és magányosnak érzi magát.

A tizennyolc éves fiatal lány, elidegenedve anyjától, rossz társaságba keveredve keresi a kiutat és álmai megvalósítását.

Ez a három nő teljesen más életszakaszokban, különböző terhekkel és álmokkal indul el arra az olaszországi nyaralásra, ami egyben egy belső utazás is lesz számukra, valamint egy családi összejövetel, ami válaszút elé állítja a család összes tagját.

Ez a végtelenül romantikus és érzelemdús történet valamilyen szinten a szerző saját élményeiből merítkezik. A valós alapokon nyugvó történet keveredik a fantázia elemeivel.

Ami mindkét esetben valós, az az érzelmi vonal, ugyanis ebben a könyvben nagyon fontos szerepet kap az anya-lánya kapcsolat, valamint az a női erő, ami képes akadályokat legyőzni és újult erővel valami még jobbat kihozni önmagából és az életből.

A megbocsátás, a gyógyulás és az újrakezdés végigkíséri a Ferrari család nőtagjait, akik megélve a pillanat varázsát, elkezdenek más szemmel tekinteni egymásra és az életre.

Mindvégig nagyon részletes beszámolót kapunk ebben a könyvben arról a belső utazásról és lelki fejlődésről, aminek végén a Ferrari család nőtagjai harmóniában és békében visszatalálnak egymáshoz.

A happy end ennél a könyvnél is jelen van, bár a vége már sokkal szűkszavúbbra és rövidebbre sikeredett, itt már az olvasó fantáziájára van bízva a történet folytatása.

A lelkes és bájos megfogalmazások miatt szerethető ez a könyv, valamint az olasz helyszín látványosságai miatt, ami minden alkalommal elkápráztat és elvarázsol.

Velencén, Rómán és Nápolyon keresztül egy erős generációs történet elevenedik meg ebben a könyvben, ahol az elveszett nők az olasz helyszíneken találnak újra önmagukra és egymásra.

A nők közötti erős kötelék, annak összes mélysége és összetettsége olyan történeteket eredményez ebben a könyvben, amiben jól esik elmerülni.

Kalandok, családi titkok, szerelem, utazás és olasz gasztronómia…erről szól ez a bájos és romantikus szerelmi történet.

 

Kedvenc idézetem a könyvből:

Mindig azt hittem, hogy a gyerekszüléssel megkapom a bölcsesség ajándékát is, ami majd vezet az utamon. De persze nem. Az anyaság csalódások és kudarcok bonyolult útvesztője, amit néha megédesít a tiszta szeretet egy-egy hulláma, ami miatt megéri az egész.

Egy nyár Itáliában Book Cover Egy nyár Itáliában
Jennifer Probst
Next21 Kiadó Kft.
2022
Puhatáblás
398