Colleen Hoover: Verity

Ezzel a könyvvel egy másik oldalát ismertem meg az írónőnek, annak ellenére, hogy a tőle megszokott romantikus és erotikus elemek ebben a könyvben is jelen vannak, azonban a hátborzongató részek egy újítást jelentettek ebben az esetben.

Számomra kicsit túl sok volt az erotikus rész ebben a könyvben, sok helyen kissé indokolatlannak is tűnt, de ezen sokat javított maga a történet, ami annyira sötét, beteges és komor, hogy pszichothrillerként teljesen megállja helyét.

Egy csavaros, izgalmas és hátborzongató lélektani krimi, amiben egy nagyon erős történetet kapunk, aminek a legnagyobb erőssége a könyv vége, az a fajta csattanó, ami egészen új irányba tereli a könyv cselekményét.

A történet visz magával, olvasmányos és érdekes, ahol két női sors szövődik össze. Az egyik női főszereplő, Lowen Ashleigh, egy anyagi csőd és lelki vívódás közepette álló kezdő író, aki egy felkérést kap egy újabb regény megírásához. Egy bestseller szerző, Verity Crawford férje kéri fel arra, hogy a balesetben megsérült felesége helyett írja meg az egykori sikeres szerző könyvsorozatának befejező részét.

Miközben Lowen beköltözik a Crawford család otthonába, hogy közelről is megismerje Verity eddigi írásait és jegyzeteit, nem csak elegendő anyagot kap ahhoz, hogy megírja a befejező kötetet, hanem egyre több családi titkot fed fel. Egy önéletrajz kerül Lowen kezébe, ami egy veszélyes játszmát indít el ebben a thrillerben, ugyanis nem csak Lowen titkai derülnek ki, hanem az egész család sorsa és jövője veszélybe kerül.

Ennek a kéziratnak a sötét titkai olyan bonyodalmakat és csavaros fordulatokat indítanak el ebben a regényben, amelyek nem csak fájdalommal, de sorsfordító hatással lesznek az egész családra.

Egy történet a történetben, ugyanis két párhuzamosan zajló cselekménye van ennek a romantikus thrillernek. Az egyik a kéziratban, Verity önéletrajzában olvasható, a másik Lowen története, amelyik ugyanolyan csavaros és fordulatos.

De nem csak a két női főszereplő karaktere és története izgalmas ebben a regényben, hanem a férfi karaktere is, aki Verity férje, mégis erősen vonzódik Lowenhez, így egy újabb bonyodalom indul el ebben a szerelmi háromszögben.

Adott egy tiltott szerelem, egy bonyolult házasság, egy titkokkal teli múlt, valamint egy sejtelmes jövőkép, amiben bármi megtörténhet.

Könyv a könyvben, történet a történetben, ahol minden egyes konfliktus egy újabb konfliktust szül, miközben a regényben elindul egy dominóhatás, aminek következtében sorsok pecsételődnek meg, valamint a múlt teljesen átírja a jövőt.

A féltékenységen, a megszállottságon, a birtokláson, a kommunikáció hiányán múlik minden ebben a történetben. A nyomasztó és balsejtelmes hangulat végigkíséri az egész történetet, és még a könyv végére se tudjuk pontosan, hogy ki a gonosz és ki a jó szereplő ebben a thrillerben.

Történetek mosódnak össze, közben pedig egy család élete és sorsa múlik néhány megírt szó és mondat erején.

Sok bizarr és durva rész van ebben a könyvben, főleg az anya-gyermeke kapcsolata vonatkozásában, ezért néha gyomorforgató egy olyan negatív szereplő gondolatainak és érzéseinek az olvasása, mint amilyen Verity ebben a könyvben. De pont ez okozza a legnagyobb feszültséget ebben a thrillerben, mert semmi sem az, aminek látszik, minden történetnek (legalább) két oldala van.

Rejtélyes és hátborzongató romantikus-erotikus thriller, aminek a vége a legérdekesebb, mert minden elvárást és elképzelést felülmúl.

Kedvenc idézetem a könyvből:

A szerelem első látásra csak úgy működik, ha az ember elég ideig marad a másikkal, hogy valóban azzá válhasson.

Verity Book Cover Verity
Colleen Hoover
Könyvmolyképző Kiadó Kft.
2020
Kartonált
310